čtvrtek 4. března 2021

DRUŽINOVÝ DISTANČNÍK Č.4

Ahoj děti,
hned na úvod musím říci, že mi moc chybíte. A tak alespoň děkuji za všechny vaše pozdravy, obrázky a komentáře. 💓

Dnes jsem si pro vás připravila úkol poněkud složitější. Podotýkám, že ani v družince jsme zatím nic podobného nezkoušeli, ale já přesto věřím, že jej zvládnete. (samozřejmě vám mohou pomoci rodiče 👍).

Když dole pod textem kliknete na obrázek, dostanete se do úkolu, který jsem pro vás připravila a který se jmenuje KLADY A ZÁPORY (+/-).
Po spuštění aktivity vždy uslyšíte nějakou větu a váš úkol je poznat, jestli je obsah věty kladný, nebo záporný. Pokud je kladný, přesunete myší větu na znaménko PLUS (+). Pokud se vám bude obsah věty jevit jako záporný, přesuňte větu na obrázek se znaménkem MÍNUS (-). 😅
Je tam pro vás takto připraveno 11 jednoduchých vět. Až budete mít všechny věty roztříděny, zmáčknete v pravém dolním rohu modrou fajfku a pokud jste splnili úkol správně, objeví se vám tam ode mě TAJNÉ HESLO, které můžete napsat do komentáře a získáte tak bod do naší celodružinové soutěže. 👋 Pokud tam budete mít nějakou chybu, objeví se věta, kterou jste špatně přiřadili, v červeném rámečku. Ale nezoufejte, víte, že jsme si říkali, že chybovat je lidské, i dospělí dělají chyby, hlavní je se z chyby poučit. A tady si vše můžete opravit, máte několik pokusů 😀👍.
Tak a teď se do toho můžete pustit!
Držím palce, těším se na vaše odpovědi a budu ráda, když mi napíšete i třeba jestli vám nějaká věta dělala problém. 😉
Pěkný den, Ola 😍



Pro spuštění hry klikni zde na tento obrázek.




2 komentáře:

  1. Srdce je tajné heslo. Tento úkol mě velmi bavil. Oli mám tě moc rád a stýská se mi po tobě. Damián

    OdpovědětVymazat
  2. Milý Damiáne, tedy musím říci, že jsi FRAJER!!! Samozřejmě jsi opět vše vyřešil dobře. A ta tvoje zpráva, ta mě tedy moc potěšila a dojala. Děkuji Damísku :-*. Už mám připravený nový úkol na zítřek a myslím, že hlavně s jeho druhou částí budeš mít véééélký problém. No uvidíme. Teš se! :-D
    PS: ... a Damiáne, povím ti tajemství, děsně tajné ..... já tebe mám také moc ráda ♥. Ola

    OdpovědětVymazat